۱۴۰۲-۰۳-۰۵ - ۱۱:۳۶

ارزآوری ۶ میلیارد دلاری صادرات محصولات کشاورزی ایران

معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه ۶ میلیارد دلار ارزی در بخش کشاورزی در حوزه صادرات عاید کشور می‌شود که بیش از ۵۰ درصد آن را محصولات باغبانی تشکیل داده است.

 به گزارش “ عصر صنعت ” ؛محمد مهدی برومندی ‌در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری توت فرنگی در تالار مولوی دانشگاه کردستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم اینکه در مناطق خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته و متوسط بارندگی آن کمتر از ۲۵۰ میلی‌متر بوده و آب مهم‌ترین نهاده بخش کشاورزی است، اما ۱۳۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور تولید می‌کند.

 وی افزود: این کشور افزون بر تامین مواد غذایی داخلی بخشی از تولیدات داخلی کشور در سبد صادرات قرار می‌گیرد.

به گفته معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، سالانه ۶ میلیارد دلار ارزی در بخش کشاورزی در حوزه صادرات عاید کشور می‌شود که بیش از ۵۰ درصد آن را محصولات باغبانی تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه کردستان یکی از استان‌های پیشرو در حوزه امنیت غذایی کشور است تصریح کرد: سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کردستان تولید می‌شود.

برومندی عنوان کرد: کردستان یکی از استان‌های بسیار مهم در حوزه کشاورزی است که متوسط بارندگی آن نسبت به سایر استان‌های کشور بویژه غرب بالاتر و سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می‌کند.

وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۲۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان کردستان وجود دارد تصریح کرد: از این میزان ۵۶ هزار هکتار از این اراضی در حوزه باغبانی است.

برومندی با اشاره به اینکه از میزان تولیدات کشاورزی استان ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغبانی تولید می‌شود, اظهار کرد: توت فرنگی یکی از مهم‌ترین محصولات استان است، از مجموع ۱۲۰ هزار تن تولید توت فرنگی کشور حدود ۵۷ درصد مربوط به کردستان است.

به گفته وی, کردستان خاستگاه توت فرنگی و مقام نخست تولید توت فرنگی را در کشور حائز است، نخستین بار در سال ۱۳۱۷ در دوره صادرات اتابک اعظم اولین رقم اصلاح شده توت فرنگی وارد کردستان شده و برای اولین بار کشت شد سپس از سنندج به مریوان و سایر بخش‌های مریوان منتقل شد.

معاون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز کردستان رتبه اول سطح زیرکشت و تولید توت فرنگی را داراست، خاطر نشان کرد: سه هزار و ۹۰۰ هکتار توت فرنگی در فضای باز و ۴۰ هکتار در محیط‌های گلخانه‌ای کشت شده و سالانه ۶۵ هزار تن توت فرنگی در کردستان تولید می‌شود که ۸۰ درصد به صورت تازه خوری مصرف و مابقی در صنایع تبدیلی و در سبد صادرات قرار می‌گیرد.

وی اذعان کرد: توت فرنگی میوه بسیار خوب و خوش طعم دارای ویتامین‌های بسیار بالاست و این محصول بیش از ۳۰ درصد از مرکبات ویتامین C دارد.

معاون وزارت جهاد کشاورزی افزود: در مراحل تولید، کاشت، داشت و برداشت در وزارت جهاد کشاورزی با حمایت از مراکز تحقیقاتی بویژه دانشگاه‌های کشور اقدامات اساسی انجام گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تحقیق، توسعه و پژوهش و نفوذ دانش در تولید توت فرنگی در کشور متعلق به کردستان و مراکز تحقیقاتی استان است، یادآور شد: در چند سال اخیر با تلاش مرکز تحقیقات و دانشگاه‌های استان در راستای ایجاد رقم‌های جدید در مراحل کاشت، داشت و برداشت بدست آمده و این نسخه به سایر استان‌های کشور تجویز شده است.

برومندی گفت: در راستای ارتقا، تولید و توسعه پایدار و بالا بردن کیفیت تولید اقداماتی مانند بخش مکانیزاسیون در وزارت جهاد کشاورزی لازم است انجام شود.

به گفته وی، کردستان از ظرفیت‌های ارزشمندی در راستای توسعه پایدار، تولید دانش محور و سرمایه‌گذاری برخوردار است.

معاون وزارت جهاد کشاورزی با ذکر اینکه کردستان از ظرفیت بالایی در حوزه صنعتی شدن بخش کشاورزی برخوردار است،‌ ادامه داد: برای بازاریابی و کمک به توسعه  صادرات محصول خروجی این همایش و جلسه همفکری و هم اندیشی در راستای توسعه پایدار و تولید دانش محور برگزار شده است چرا که ظرفیت مناسبی برای سرمایه گذاری در حوزه کشت در استان وجود دارد.

برومندی با اشاره به اینکه برای تولید صیفی و سبزیجات کشور ۲۵ میلیارد متر مکعب آب مصرف می‌شود گفت: تولید این محصولات را با انتقال به محیط‌های گلخانه‌ای به پنج میلیارد متر مکعب کاهش داد.

لینک کوتاه : http://asrsanat.com/?p=54393
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما