۱۴۰۱-۰۲-۲۰ - ۱۲:۱۴

رشد ۱۲۰ درصدی صادرات ایران به آفریقا

رئیس اداره غرب و مرکز آفریقا در وزارت امور خارجه گفت: صادرات ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۰ با ۱۲۰ درصد رشد نسبت به سال قبل از آن به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسید.

 به گزارش “ عصر صنعت ” ؛علی اکبر رضایی صبح سه‌شنبه در همایش بررسی بازار کشور سنگال که با ارتباط ویدئو کنفرانسی سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور و نمایندگان تعدادی از مجموعه‌های صنعتی البرز همراه بود، اظهار کرد: غرب آفریقا جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر دارد و یک منطقه جمعیتی مناسب برای سرمایه گذاری و توسعه صادرات ایران است.

وی ادامه داد: بیش از ۲۰ کشور از جمله سنگال، غنا، ساحل‌عاج، نیجریه، مالی و گینه در غرب آفریقا واقع شده است و از ظرفیت خوبی به لحاظ روابط تجاری برخوردار هستند.

رئیس اداره غرب و مرکز آفریقا در وزارت امور خارجه گفت: یکی از اهداف این همایش آشنایی تجار، فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی البرز با ظرفیت‌های کشورهای غرب آسیا به عنوان بازار هدف گسترده و جاذب برای صادرات تولیدات و محصولات ایرانی است.

وی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از کالاها و محصولات مصرفی از مواد غذایی گرفته تا ماشین آلات، صنایع پتروشیمی، مشتقات نفتی و دیگر محصولات در سنگال وارداتی است، گفت: این مهم فرصت خوبی را برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی فراهم کرده و شکوفایی تجارت خارجی، به تبع آن توسعه صادرات و رونق تولید داخلی کشورمان را رقم می‌زند.

رضایی با برنامه‌ریزی برای برگزاری همایش‌ها یا نشست‌هایی با حضور دیگر سفرای ایران در کشورهای حوزه غرب آفریقا گفت: با کمک مسئولان اتاق بازرگانی البرز و در قالب برگزاری چنین همایش‌هایی ظرفیت کشورهای مختلف غرب آسیا را برای تجار و فعالان اقتصادی استان تشریح خواهیم کرد.

رئیس اداره غرب و مرکز آفریقا در وزارت امور خارجه با اشاره به تعاملاتی که میان کشورهای این حوزه و فعالان اقتصادی ایران تاکنون در قالب برگزاری همایش یا وبینار با برخی از اتاق‌های بازرگانی کشور از جمله اصفهان، کرمان و همدان برقرار شده است، افزود: خوشبختانه از سوی اتاق البرز نیز این فرصت فراهم شد و به تعامل بیشتر میان البرز و سنگال منجر می‌شود.

وی بیان کرد: اگر تنها بخشی از ظرفیت‌های ایران از جمله البرز به سمت روابط اقتصادی با سنگال سرازیر شود، جهش قابل توجهی در روابط تجاری میان ما و آن کشور ایجاد خواهد شد.

رضایی با این توضیح که در سال ۱۴۰۰ نسبت به ماقبل آن صادرات ایران به قاره آفریقا بالغ بر ۱۲۰ درصد افزایش داشت، گفت: رقم صادرات مذکور برابر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است و این مهم روزنه و چشم انداز خوبی را بر این اساس در گسترش روابط میان ایران و سنگال ترسیم می‌کند.

سنگال دروازه ورود ایران به غرب آفریقاست

محمدرضا دهشیری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال نیز این کشور را هاب غرب آفریقا و دروازه ورود ایران به بازار این منطقه برشمرد و اظهار کرد: سنگال به عنوان با ثبات‌ترین کشور آفریقایی طی ۵ سال اخیر رشد اقتصادی حدود ۶ درصدی داشته است.

وی در ادامه با اشاره به رونق ساخت و ساز در سنگال و به تبع آن افزایش قیمت زمین و مسکن در آن کشور گفت: در این زمینه مقرر شده که ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب ایجاد واحدهای مسکن اجتماعی انجام شود و این مهم فرصت خوبی برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ایران است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال با بیان اینکه در این کشور با ایجاد حساب طلایی فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها فراهم است، گفت: با افتتاح این حساب فرد سرمایه گذار در مورد پروژه‌های خود کمتر بازخواست می‌شود، یکی از شروط مهم در این راستا سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مهمی از جمله ساخت هتل در سنگال است، با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۶ میلادی این کشور میزبان بازی‌های المپیک جوانان است یک فرصت مهم دیگر سرمایه گذاری ساخت هتل در آنجا برای میزبانی مهمانان این رویداد است.

وی درآمد سالانه کشور ۱۷ میلیون نفری سنگال را یکهزار و ۴۰۰ دلار عنوان کرد و افزود: تولید ناخالص ملی این کشور ۲۳ میلیارد دلار است.

دهشیری در ادامه با اشاره به فرانک سی اف ای که واحد پولی مشترک میان سنگال و ۸ کشور همسایه آن گفت: بر این اساس هرگونه محصول تولیدی در سنگال می‌تواند بدون پرداخت عوارض گمرکی به کشورهای همسایه ارسال شود و در نتیجه ایجاد کارخانه‌های مختلف در سنگال در اختیار گرفتن بازار غرب آفریقا است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال با اشاره به موقعیت خوب این کشور برای کشت‌های فرازمینی از جمله بادام‌هندی، انبه و ذرت افزود: البته در کنار استفاده از این کشت یک موقعیت مناسب دیگر اجاره کردن مزارع است.

وی توضیح داد: حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت سنگال به دلیل مشکلات حین زایمان و یا تغذیه نادرست دچار معلولیت جسمی هستند، به همین دلیل صادرات تجهیزات پزشکی به سنگال یا سرمایه‌گذاری در خصوص ایجاد فروشگاهی در آنجا برای فروش چنین محصولاتی ضرورت دارد و این یک فرصت سرمایه گذاری برای فعالان اقتصادی ایران است.

دهشیری فرصت‌هایی مانند سرمایه گذاری در زمینه احداث پالایشگاه در سنگال را با توجه به وجود منابع نفتی و گازی در این کشور برای ایرانی‌ها مغتنم برشمرد و افزود: در خصوص محصولات آرایشی و بهداشتی، صنایع غذایی، ماشین آلات، ابزارآلات و ساخت قطعات نیز ایران توانمندی بالایی برای صادرات به سنگال دارد.

وی با بیان اینکه کشور سنگال در فرآوری محصولات لبنی هم با مشکلاتی مواجه است، عنوان کرد: سنگال محصولات فوق را از کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و یا هند وارد می‌کند و این مسئله یک فرصت سرمایه گذاری جدیدی برای ایرانی‌ها محسوب می‌شود، از دیگر زمینه‌های همکاری اقتصادی تجار کشورمان با سنگال می‌تواند در زمینه صادرات خوراک دام و یا دانه‌های خوراکی طیور باشد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال یکی از معضلات مهم مراودات تجاری فعالان اقتصادی ایران با کشور هدف را نبود مسیر مستقیم دریایی از شهر بندرعباس به آنجا برشمرد و گفت: در حال حاضر برای ارسال محموله‌های صادراتی ایرانی به سنگال یک مسیر دریایی از بندر جبل علی امارات به مقصد اسپانیا و یا ایتالیا و از آنجا به سنگال وجود دارد، این شیوه حمل و نقل حدود ۳ ماه زمان می‌برد.

وی در ادامه عنوان کرد: دیگر مسیر حمل و نقل محصولات صادراتی ایران به سنگال که حدود ۴۵ روز به طول می‌انجامد از طریق حمل زمینی به بندر مرسین ترکیه و از آنجا به کشور مقصد است، در این فرآیند گاهی به دلیل عدم همکاری کافی از سوی کشور ترکیه، محموله‌های صادراتی ایران بعد از گذشت ۶ ماه به سنگال می‌رسد.

دهشیری در ادامه برگزاری نمایشگاه سالانه داکار با نام فیداک را از دیگر ظرفیت‌های اقتصادی مهم برای سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها برشمرد و گفت: این نمایشگاه بر اساس تقویم ایران در آذرماه برگزار می‌شود و فرصت خوبی برای معرفی محصولات ایرانی و حضور تجار کشورمان است‌.

وی با اشاره به اینکه امکان صادرات واکسن‌های دامی به سنگال وجود دارد، گفت: در حوزه صادرات دارویی چون زبان سنگال فرانسوی است باید توضیحات بروشورهای دارویی کشورمان به این زبان نیز درج شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سنگال اضافه کرد: در حال حاضر مهم‌ترین رقبای ایران برای مراودات تجاری با سنگال کشورهای لبنان، هند و یا فرانسه هستند.

بر اعزام و پذیرش هیأت‌های تجاری میان ایران و سنگال هدف گذاری می‌شود

سیدفراز جبلی، دبیرکل اتاق بازرگانی البرز نیز در این همایش اظهار کرد: یکی از اهداف مهم برگزاری این نشست گسترش روابط فعالان اقتصادی البرز با کشور سنگال و افزایش سطح تعاملات میان طرفین است.

وی با اشاره به مزیت نزدیکی البرز به پایتخت و استقرار بیش از ۳۵۰۰ واحد صنعتی در این استان به عنوان فرصت‌های توسعه روابط تجاری خارجی و افزایش سطح صادرات بیان کرد: البرز از استان‌های مطرح به لحاظ فراوانی تعداد شهرک‌ها و لکه‌های صنعتی است که این مسئله تأثیر بالایی در افزایش توان صادراتی استان دارد.

دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی البرز گفت: پتانسیل‌های زیادی در حوزه‌های مختلف از جمله صنایع غذایی، تبدیلی، قطعه سازی، دارویی و یا بخش کشاورزی در البرز وجود دارد ولی متأسفانه تاکنون از این ظرفیت‌ها به نحو شایسته استفاده نشده است.

وی با اشاره به فعالیت تعداد زیادی بنگاه‌های کوچک و متوسط یا SME که سهم مهمی در اشتغال استان دارند، گفت: در قالب فعالیت این مجموعه‌ها سطح بالایی از تولید اتفاق می‌افتد که در نتیجه آن علاوه بر تأمین نیاز استان با تقاضای بالا برای عرضه تولیدات در خارج از البرز مواجه می‌شویم، در این رابطه بحث توسعه صادرات بسیار حائز اهمیت است.

جبلی با این توضیح که خوشبختانه کشورهای مختلفی مقصد محصولات صادراتی البرز است، گفت: در قالب برگزاری همایش بررسی بازار کشور سنگال درهای جدیدی به سوی تعامل فعالان اقتصادی البرز با تجار این کشور گشوده می‌شود.

دبیرکل اتاق بازرگانی البرز با اشاره به برنامه‌هایی که از سوی این مجموعه در حوزه بین الملل و گسترش سطح روابط خارجی دنبال شده است، عنوان کرد: بخشی از این اقدامات برگزاری چندین همایش B2B با فعالان اقتصادی کشورهای مختلف از جمله سنگال است تا در ادامه فرآیند اعزام و پذیرش هیأت‌های تجاری میان البرز و سنگال آغاز شود.

لینک کوتاه : http://asrsanat.com/?p=33835
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما