به گزارش “ عصر صنعت ” ؛سیدهاشم موسوی نژاد رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال کشور گفت: براساس طرح کاشت یک میلیارد درخت، سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال طی ۴ سال تولید و کشت خواهد شد که بخشی از تولید نهال به زراعت چوب اختصاص دارد.
به گفته او، بنابر آمار از مجموع تولید سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال که شامل ۴ بخش است، تولید ۴۸ میلیون اصله نهال در سال به زراعت چوب اختصاص دارد که ۱۰ میلیون اصله نهال سهم بخش منابع طبیعی است که سازمان بیش از ۲.۵ برابر این رقم در سال را تولید می کند.
ضرورت تولید سالانه ۳۸ میلیون اصله نهال زراعت چوب توسط بخش خصوصی
موسوی نژاد ادامه داد: براساس تبصره ۲ ماده ۳۶ قانون برنامه هفتم، تولید نهال در بحث زراعت چوب باید بیشتر به فضای مشارکتی و از طریق مزایده طرح های اراضی مستثنیات و اراضی ملی صورت بگیرد که براین اساس ۳۸ میلیون اصله نهال زراعت چوب توسط بخش غیردولتی باید تولید شود و منابع طبیعی پوشش خدمات فنی، نهاده ای و تسهیلات بانکی داشته باشد که خوشبختانه استقبال بیش از این رقم است به طوریکه کل برنامه زراعت چوب از سه برنامه دیگر بدلیل بعد اقتصادی زراعت چوب جلوتر است.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال کشور با اشاره به استقبال مردم از بخث کاشت یک میلیارد درخت در حوزه زراعت چوب افزود: در قالب برنامه ۴ ساله ۴۰ تا ۴۲ هزارهکتار تحت پوشش زراعت چوب قرار خواهد گرفت که همواره با تکرار طرح کاشت یک میلیارد درخت در بلندمدت حداکثر در سطح ۹۲۸ هزار هکتار اجرا می شود که براین اساس مشکل کمبود منابع سلولوزی با توقف بهره برداری از جنگل های شمال از این محل تامین می شود.
تامین ۴۰ درصد کسری چوب مورد نیاز کشور از طریق زراعت چوب
او مصرف سالانه صنایع چوب کشور را ۱۵ میلیارد متر مکعب اعلام کرد و گفت: هم اکنون ظرفیت اسمی صنایع ۱۰ تا ۱۱ میلیون مترمکعب است که امکان تامین بخشی از چوب مورد نیاز در قالب زراعت چوب وجود دارد.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال ادامه داد: در حال حاضر بخشی از کسری چوب مورد نیاز صنایع از طریق واردات تامین می شود که با بحث زراعت چوب در طرح کاشت یک میلیارد درخت، امکان تامین ۳۰ تا ۴۰ درصد کسری از این طریق وجود دارد.
او با بیان اینکه سالانه کمتر از یک میلیارد متر مکعب چوب از طریق جنگل های شمال تامین می شد، افزود: ممنوعیت بهره برداری از جنگل های شمال باعث شده این خلا اتفاق بیفتد، هرچند میزان بهره برداری از جنگل ها در سال های پایانی به یک میلیارد متر مکعب نمی رسد و رقم ۶۰۰ هزارمتر مکعب است که امکان تامین این میزان چوب از طریق زراعت قابل جبران است، اما تامین کسری نیاز کشور از طریق توسعه زراعت چوب وجود ندارد.
موسوی نژاد با بیان اینکه امکان تامین کسری نیاز کشور از طریق زراعت چوب وجود ندارد، گفت: ظرفیت تامین نیاز کشور از طریق زراعت چوب وجود ندارد، از این رو نیاز است که بخشی از نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود که براین اساس با توسعه ظرفیت زراعت چوب بدلیل افزایش جمعیت و رشد مصارف چوبی خلا همچنان باقی است اما تا حدودی با توسعه زراعت چوب این فاصله پر می شود.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان