۱۴۰۰-۰۲-۱۸ - ۱۴:۳۹

دوره آموزشی آمریکا شناسی

دوره آموزشی «درسگفتار آمریکاشناسی از طریق مطالعه اسناد تاریخی و متون دست اولی به زبان انگلیسی» با همکاری گروه پژوهشی تاریخ اجتماعی و اقتصادی پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ بصورت مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش “ عصر صنعت ” ؛این درس به مطالعه حداقل ۱۶ سند تاریخی و متن دست اولی در تاریخ ایالات متحده آمریکا از کشف دنیای نو در ۱۴۹۲ تا به امروز می پردازد. ادوار تاریخی زیر از طریق متون دست اولی بررسی خواهند شد:

کشف جهان جدید تا دوران استقرار آمریکای بریتانیایی و بوجود آمدن انگلوامریکا از ۱۶۰۷ تا ۱۷۵۰، بحران های برده داری و امپراطوری سازی که تا سال ۱۷۶۳ ادامه یافت. دوران بحران اتحاد ایالتها که تا ۱۸۷۷ ادامه یافت. دوران حضور آمریکا در عرصه جهانی و بدنبال آن رکود اقتصادی و عصر جنگ ها از ۱۸۷۰ تا ۱۹۵۳  آمریکای دوران جنگ سرد و بررسی بحران ها و فرصت های داخلی و خارجی جهانی شدن پس از پایان جنگ سرد و سپس عصر نوین افتراق از سال ۲۰۰۴ که با انتخاب باراک اوباما شروع شده و نهایتا دردوران پسا جهانی شدن و در سایه انتخاب دونالد ترامپ در ۲۰۱۶ و بعد از آن اعتراضات فراگیر و شیوع بیماری نوین کرونا و رقابت انتخاباتی اخیر میان جو بایدن و دونالد ترامپ به شرایط کنونی رسیده است.

پس از مطالعه هر سند که به زبان انگلیسی است. توضیحاتی تاریخی درباره تحولاتی که در پس هر سند نهفته پرداخته و بعد از آن پرسش هایی تحلیلی از طرف مدرس برای به بحث گذاشتن مطرح می شود تا با نظارت مدرس دانشجویان بتوانند حتی الامکان به تضارب آراء بپردازند. مدرس دوره همچنین در هر جلسه با ارتباط متون و ادوار مختلف تاریخی بیکدیگر به ساختن روایتی روان از تاریخ آمریکا می پردازد که در آخر به شکل دادن و بالابردن سطح علم دانشجویان از تاریخ ایالات متحده بینجامد.

اهمیت شناخت درس و علمی از تحولات تاریخی برپایه اسناد تاریخی که به شکل گیری کنونی آمریکا و جایگاه فعلی آن در جهان انجامیده بر­کسی پوشیده نیست. شناخت بزرگترین چالش سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برای اساتید و دانشجویان بسیار با اهمیت و در کارهای علمی و غیر علمی آنها موثر است.

فایل پوستر

سرفصل‌ها و محتوای دوره آموزشی:

کشف جهان جدید تا دوران استقرار آمریکای بریتانیایی و بوجود آمدن انگلوامریکا از ۱۶۰۷ تا ۱۷۵۰، بحران های برده داری و امپراطوری سازی که تا سال۱۷۶۳ ادامه یافت٬دورانبحراناتحادایالت ها که تا ۱۸۷۷ ادامه یافت.

دوران حضور آمریکا در عرصه جهانی و بدنبال آن رکود اقتصادی و عصر جنگ ها از ۱۸۷۰ تا ۱۹۵۳

آمریکای دوران جنگ سرد و بررسی بحران ها و فرصت های داخلی و خارجی

جهانی شدن پس از پایان جنگ سرد و سپس عصر نوین افتراق از سال ۲۰۰۴ که با انتخاب باراک اوباما شروع شده و نهایتا دردوران پسا جهانی شدن و در سایه انتخاب دونالد ترامپ در۲۰۱۶ و بعد از آناعتراضاتفراگیر و شیوع بیماری نوین کرونا و رقابت انتخاباتی اخیر میان جو بایدن و دونالد ترامپ به شرایط کنونی رسیده است.

به بحث گذاشتن متون تاریخی و اسناد دست اولی این دوره

با هدف افزایش دانش نظری

هدف این دوره آموزشی آشنایی پژوهشگران، دانشجویان و علاقمندان با عوامل درونی و بیرونی است که در هر دوره به تحولات ویژه ای در جامعه آمریکا منجر شده است. علاوه بر آن عواملی که سیاست های خارجی حکومت ایالات متحده را تحت تاثیر قرارداده است نیز مطالعه خواهد شد.

اسناد تاریخی به گونه ای انتخاب شده اند که به شناخت عمیق تر جامعه آمریکا از طریق نگاهی درونی رسیده تا اینکه از بیرون به نظاره تحولات این کشور پرداخته شود. متون انتخاب شده گوناگون بوده و شامل قوانین مصوبه سخنان اشخاص تاثیرگذار اوراقی از خاطرات احکام صادره از دادگاه هانامه‌ها و مکاتبات سیاسی و اجتماعی و یا دیگر اسناد از طبقه بندی خارج شده است. پژوهشگران و دانشجویان باید بتوانند مطالب یادگرفته شده را در تحلیل های خود بکار بگیرند.

شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران رشته های تاریخ، محیط زیست، روابط بین الملل، علوم سیاسی، غرب شناسی، آمریکاشناسی و مطالعه رسانه و همچنین خبرنگاران روزنامه ها و خبرگزاری ها و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : ۸ساعت ( ۴جلسه۲ساعته ) ۴روز

زمان برگزاری: روزهای زوج هقته، ساعت ۱۰ تا ۱۲      تاریخ: ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه

برای اطلاعات بیشتر و ثبتنام Mata.ihcs.ac.ir

کانال سروش مرکز: sapp.ir/tamihcs

مشاوره: ۸۸۶۲۴۴۸۵

در صورت نیاز به شماره ۰۹۰۳۶۲۰۰۲۶۶ پیام بدهید

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکترصادق آئینه وند (۶۴ غربی)

مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی

لینک کوتاه : http://asrsanat.com/?p=17389
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما