۱۳۹۸-۱۱-۰۲ - ۱۳:۳۸
تولید پوشاک 20 درصد افزایش یافت؛

بازگشت کارگاه‌های تعطیل‌شده به چرخه تولید

در حالی که سال گذشته به علت افزایش ناگهانی قیمت ارز، بسیاری از کارگاه‌های تولید پوشاک تعطیل و نیمه‌تعطیل شدند برخی از این کارگاه‌ها با توجه به کاهش واردات پوشاک قاچاق دوباره فعال شده‌اند.

به گزارش “ عصر صنعت ” ؛با افزایش قیمت ارز و به صرفه نبودن واردات پوشاک قاچاق و همچنین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از عرضه پوشاک قاچاق توسط برخی سازمان‌ها و نهادهای مربوطه تقاضا برای مصرف پوشاک تولید داخل افزایش یافته است و این موضوع به گفته دست‌اندرکاران و تولید‌کنندگان پوشاک منجر به رونق تولید  پوشاک شده است.

اما علیرغم این اتفاقات خوشایند در بخش پوشاک، گرانی و مشکلات تامین مواد اولیه وارداتی همچنان باقی است که به نظر می‌رسد مسئولان مربوطه باید برای رفع این مسائل تلاش کنند تا اندک بارقه‌های امیدی که در رونق تولید پوشاک در سال جاری در کشور بوجود آمده از بین نرود.

گفتنی است،  رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت  در جلسه هم‌اندیشی با فعالان صنعت پوشاک و نساجی کشور اعلام کرد که روند کنونی در کاهش واردات پوشاک و ارتقای موقعیت برندهای داخلی کاملا امیدوار کننده است و در ۹ ماهه امسال تولیدات صنعت پوشاک ۲۰ درصد افزایش یافته است.

*  رونق ۲۰ درصدی تولید پوشاک در سال جاری 

ابوالقاسم پورشیرازی رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان‌ و فروشندگان پوشاک تهران  با تایید این مطلب که حداقل ۲۰ درصد تولید پوشاک افزایش یافته است، گفت: تولید پوشاک در ۹ ماهه ابتدای امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است اما بازار و فروش در رکود است و بازار خرده فروشی هنوز  با مشکل رکود و کسادی مواجه است.

وی در پاسخ به این سوال که رونق تولید زمانی حاصل می‌شود که تقاضا برای آن وجود داشته  باشد، با توجه به رکود حاکم بر بازار پوشاک چگونه از رونق تولید خبر می‌دهید؟ گفت: تولید‌کنندگان پوشاک معمولا تولیدات خود را یک فصل جلوتر تولید می‌کنند بنابراین  در حال حاضر با توجه به بازار شب عید تولید‌کنندگان اقدام به تولید می‌کنند و رونق تولید را به امید فروش در شب عید شاهد هستیم.

پورشیرازی در پاسخ به این سوال که آیا رونق ۲۰ درصدی تولیدی در بخش پوشاک موجب اشتغال‌زایی در این بخش شده است، گفت: بیشتر بهره‌وری افزایش یافته است اما با توجه به  افزایش صدور  تعداد پروانه‌های کسب در بخش تولید و  فروشندگی پوشاک در سال جاری نسبت به سال گذشته، می‌توان گفت رشد اشتغال در این بخش  را هم داشته‌ایم.

وی بیان داشت: حدود ۹۶ درصد تولید پوشاک در تولیدهای صنفی و به عبارتی بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط تولید می‌شود و تولید‌کنندگان پوشاک صنعتی تقریبا ۴ درصد تولید را بر عهده دارند.

وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای جلوگیری از عرضه پوشاک برندهای خارجی قاچاق گفت: این اقدامات تاثیر ملموسی در کاهش عرضه پوشاک قاچاق داشته است به طوری که تعداد زیادی از این فروشگاه‌ها دیگر پوشاک خارجی عرضه نمی‌کنند و پوشاک تولید داخل را  برای عرضه جایگزین کرده‌اند.

* صادرات پوشاک در گام‌های نخست قرار دارد

رئیس اتحادیه تولید‌کنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در مورد صادرات در بخش پوشاک، گفت: صادرات ما در بخش پوشاک در گام‌های اولیه قرار دارد اما روند خوبی برای تولید با کیفیت آغاز شده است.

وی با بیان اینکه تولید عمدتا دانش بنیان شده است، بیان داشت: تولید براساس منابع علمی و طراحی‌ها روز انجام می‌شود و رعایت استانداردها و کیفیت تولید قطعا منجر به توسعه صادرات در این بخش خواهد شد.  اما برای توسعه باید حتما مشوق‌ها و تسهیلاتی در نظر گرفت.

* بازگشت برخی از کارگاه‌های تعطیل به چرخه تولید پوشاک 

مجتبی درودیان رئیس سابق اتحادیه  پیراهن‌دوزان تهران هم  ضمن تایید رونق تولید پوشاک، گفت: وضعیت تولید پوشاک خوب شده است بطوری که هر فردی که با تولید آشنا باشد می‌تواند در این بخش فعالیت خوبی داشته باشد.

این تولید‌کننده پوشاک اظهار داشت: برخی از تولید‌های و کارگاه‌هایی که پس از تلاطمات شدید قیمت ارز در سال گذشته تعطیل شده بودند دوباه به چرخه تولید برگشته‌اند  و با رونق تولید بسیاری از کارگاه‌های جانبی تولید پوشاک مانند گلدوزی، رنگرزی و چاپ فرصت پذیرش درخواست جدید از مشتریان خود را ندارند.

درودیان با بیان اینکه یکی از عوامل رونق تولید کاهش واردات پوشاک قاچاق به کشور بود، اظهار داشت: با بالارفتن قیمت ارز واردات پوشاک قاچاق از صرفه اقتصادی افتاد و بنابراین تولید داخلی رونق گرفته است.

* مشکلات تامین مواد اولیه صنعت پوشاک

رئیس سابق اتحادیه پیراهن‌دوزان تهران با بیان اینکه متاسفانه مشکلاتی در زمینه تامین مواد اولیه وجود دارد، گفت: با تشکیل کارگروهی با نظارت وزارت صنعت بخش زیادی از مشکلات تولید مواد اولیه حل شده اما هنوز بعضی مشکلات باقی است ضمن اینکه گرانی مواد اولیه و چند برابر شدن قیمت مواد اولیه، قیمت تمام شده را در این بخش افزایش داده است.

* ورود و عرضه پوشاک قاچاق هنوز ادامه دارد

وی اظهار داشت: اگرچه واردات پوشاک قاچاق کم شده است اما در مواردی هنوز واردات انجام می‌شود.

دروردیان گفت: ما در تولید پوشاک زمستانی ضعیف هستیم بنابراین امسال عرضه  پوشاک قاچاق زمستانی با توجه به تقاضا  در بازار کاملا مشهود بود.

وی همچنین به ورود پوشاک قاچاق از مناطق آزاد اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌های واردات پوشاک قاچاق مناطق آزاد است و اگرچه روند واردات پوشاک قاچاق پس از گران شدن ارز از این مناطق به سرزمین اصلی کاهش قابل ملاحظه‌ای یافته بود اما در حال حاضر دوباره شاهد واردات از این طریق هستیم.

درودیان به بازارهای صادراتی اشاره کرد و گفت: با توجه به تقاضای از سمت کشورهایی مثل عراق و حاشیه خلیج فارس تولید پوشاک رونق یافته است.

 

منبع: فارس 

لینک کوتاه : http://asrsanat.com/?p=284
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما