۱۴۰۰-۰۹-۱۰ - ۱۰:۳۷

تهاتر نفت با برنج پاکستان شفاف شود

دبیر انجمن واردکنندگان برنج خاطر نشان کرد: متاسفانه این روزها سخنانی که بر پایه واقعیت نیستند زیاد گفته می‌شود. مثلا در روزهای اخیر بحث تهاتر نفت ایران با برنج پاکستان مطرح شد ما از وزارت نفت درخواست کردیم که در این زمینه شفاف‌سازی کند. به نظر من چنین سخنانی با هدف توقف روند واردات و افزایش قیمت برنج داخلی طرح می‌شود.

به گزارش “ عصر صنعت ” ؛ مسیح کشاورز با اشاره به الزام واردات برنج، گفت: افزایش نرخ برنج ایرانی باعث می‌شود بخشی از سهم بازار این محصول به سمت برنج خارجی سرازیر ‌شود از این‌رو شاهد افزایش تقاضا برای خرید برنج خارجی خواهیم بود؛ افزایش تقاضا به معنی الزام در واردات بیشتر برنج خارجی است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: اگر قیمت برنج خارجی به واسطه افزایش نرخ ارز و قیمت‌های جهانی بالا برود ممکن است تقاضا در این بخش کاهش پیدا کند به همین دلیل تمام تلاش ما معطوف به ثبات نرخ برنج خارجی شده است.

وی بابیان اینکه در زمان برداشت برنج خارجی نتوانستیم این محصول را وارد کنیم، افزود: در زمان ممنوعیت واردات این محصول، برنجی وارد کشور نشد این در حالیست که ۴ ماه ممنوعیت واردات برنج با زمان برداشت این محصول در کشورهای هند و پاکستان مصادف شد به همین دلیل نتوانستیم در این بازه زمانی وارد بازارهای جهانی شویم و در اوج عرضه برنج خارجی این محصول را خریداری کنیم. حالا که شاهد افزایش نرخ برنج در بازارهای جهانی هستیم باید سیاست مدیریت قیمتی را دنبال کنیم که قیمت این محصول بالا نرود تا مردم توان خرید آن را داشته باشند.

به گفته این فعال اقتصادی، سالیانه کشور نیاز به واردات ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن برنج خارجی دارد.

کشاورز آمار میزان تولید برنج ایرانی را غیرواقعی عنوان کرد و افزود: تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج داخلی واقعیت ندارد. بنا به آمار وزیر جهاد کشاورزی میزان تولید برنج در سال جاری ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد این در حالیست که شالیکاران شمال کاهش تولید برنج در سال جاری را ۴۰ درصد اعلام کردند پس می‌توان گفت تولید امسال به زیر یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسیده است.

وی ادامه داد: به نظر من اگر ۵ میلیون تن برنج ایرانی تولید شود از آنجایی‌که قشر آسیب‌پذیر جامعه توان خرید برنج کیلویی ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان را ندارد باز هم چاره‌ای جز واردات نخواهیم داشت. بنا به گزارش‌های مرکز آمار اگر قیمت برنج خارجی هم افزایش پیدا کند مردم نخواهند توانست این برنج را خریداری کنند.

بنا به اظهارات این فعال اقتصادی، هم اکنون تفاوت معناداری بین قیمت برنج ایرانی و خارجی وجود دارد از این‌رو بسیاری از مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند برنج خارجی خریداری کنند.

وی با اشاره به دشواری در مراودات مالی با طرف‌های تجاری، بیان کرد: انتقال پول برای بخش خصوصی دشوار است. اما انتقال ارز از کانال‌ دولت باسهولت بیشتری رخ می‌دهد. شرکت بازرگانی دولتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی برنج وارد می‌کند از این‌رو باید برنج هندی را کیلویی ۷ هزار تومان بفروشد در حالی‌که آن را ۱۸ هزار تومان عرضه می‌کند.

به گفته کشاورز، شرکت بازرگانی دولتی برای ذخیره احتیاطی کشور برنج پرمحصول به جای برنج کیفی و لوکس تهیه کند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پایان تصریح کرد: عملکرد دولت این روزها به بازرگانان بیشتر شباهت دارد. زمانی‌که واردات برنج ممنوع است خود برنج وارد و توزیع می‌کند همچنین باید در زمان اوج مصرف اعیاد ملی و مذهبی اقدام به توزیع برنج می‌کند. مطابق با اصل ۴۴ قانون اساسی دولت نباید وارد کارهای بازرگانی شود و باید این بخش را به بخش خصوصی برون سپاری کند اما متاسفانه شرکت بازرگانی دولتی در این مسیر افتاده است.

بیش از ۲ سال است که ارز دولتی برنج وارداتی حذف شده و شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز همانند دیگر وارد کنندگان با ارز نیمایی برنج را وارد می‌کند.

 

منبع: ایلنا

لینک کوتاه : http://asrsanat.com/?p=26705
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما